Serc

Almere in woorden

Klik hier om de foto's van Almere te bekijken. Zowel oude als actuele foto's. Ook nodigen we u uit om zelf uw foto's te plaatsen. Samen zetten we Almere op de kaart! Als iedereen een foto maakt van zijn/haar eigen straat of oude foto's plaatst hebben we zo een compleet beeld van Almere. En heeft u een bedrijf? Bij iedere foto kunt u een link plaatsen naar uw website! Gratis!

Over Almere

Almere is een levendige en groeiende stad die je gezien moet hebben! Met maar liefst 6 stadsdelen behoort Almere tot één van de grotere steden van Nederland. 

Misschien wel het belangrijkste moment uit de geschiedenis van Almere is november 1976, de eerste bewoners van Almere zetten voet op Almeerse bodem. Dit gebeurde in het gloednieuwe stadsdeel Almere Haven. In 1977 werd de eerst Almeerse baby geboren en het eerste bedrijvenpark De Vaart geopend. Vanaf dat moment is Almere niet meer alleen om te wonen maar ook om te werken. Vanaf 1979 verschijnt Almere Stad op de kaart en in 1984 wordt Almere officieel een gemeente met een burgemeester, Han Lammers.

De gemeente Almere heeft 195.019 inwoners (1 november 2012, bron: CBS) en grenst aan de gemeenten lelystad en Zeewolde. Bovendien ligt Almere aan het Gooimeer, IJmeer en Markermeer. De stad ligt geheel onder zeeniveau (2 tot 5 meter).

Almere is in de tweede helft van de twintigste eeuw ontwikkeld als tweede grote stad in de provincie Flevoland. Inmiddels is het Lelystad, de hoofdstad van Flevoland, in inwoneraantal ruimschoots voorbijgestreefd en behoort Almere tot de 10 grootste gemeenten van Nederland. Ook is het een van de snelst groeiende steden in Nederland.

Almere staat ook bekend om de prachtige natuur- en watergebieden. Denk maar aan het prachtige natuurgebied de Oostvaardersplassen, Leperlaarsplassen en vanuit het recreatiegebied ’t Weerwater en het Atlantisstrand heeft u een prachtig uitzicht over de Skyline van Almere. Architectuur is dan ook een toonaangevend beeld in Almere en behoort tot één van haar parels. De Smaragd, Lakeside, Side by Side en The wave zijn bekende namen waar Almere wereldwijd bekend om staat binnen bij architectuurliefhebbers en -kenners.

Hier komen allemaal verhalen van bewoners van Almere hun beschrijving of belevenis van het wonen in Almere.

Ook kan je hier allemaal wetenswaardigheden lezen over Almere.