Serc

Hollandse Meesters 2e fase

Neem snel contact op met ons kantoor voor een bezichtiging!

De eerste woningen in Almere Poort zijn meteen blikvangende klassiekers geworden. Daarom dragen ze ook een historische naam: De Hollandse Meesters.

De Hollandse Meesters bestaat uit 2 blokken, het eerste blok omvat circa 82 appartementen, een kinderdagverblijf, een bedrijfsruimte en een supermarkt met daar omheen een aantal kleinere winkels. In het tweede blok zullen 89 appartementen, een basisschool, kantoorruimte, een zorgcentrum en bedrijfsruimte worden gerealiseerd. 

Bij het ontwerpen van de woningen heeft de architect zeer veel aandacht besteed aan het materiaalgebruik, de detaillering en de verhoudingen van de kozijnen. De architect heeft zich laten inspireren door Amsterdamse grachtengevels en heeft het totaal in een eigentijds jasje gestoken. Mulleners Architecten heeft zich met name gehouden aan de verhoudingen die in de 19e eeuw gebruikelijk waren. Ook zijn er bij de verschillende blokken andere kleuren baksteen gebruikt. Het gebruik van terug liggende gevels, schuine kappen op sommige bovenste verdiepingen, trappetjes en de dakkapellen zorgen ervoor dat het totale gevelbeeld gezellig aandoet.

Uw royale appartement ligt aan een mooie galerij die volledig binnen de architectuur past. U bereikt deze met de lift of via de trap. Veel van de brede woonkamers zijn voorzien van een Frans balkon, waardoor u met mooi weer de deur kunt openzetten. Ook zijn er appartementen met een eigen balkon of (mogelijkheid voor) een dakterras. De verblijfsruimten zijn ruim van opzet en met name de woningbreedte van circa 7,3 meter bij een groot aantal woningen, zorgt voor een sterk ruimtelijk effect. De maisonettes zijn voorzien van een gedeeltelijk schuine kap en bieden aan de achterzijde een grote buitenruimte. Bij zowel de appartementen als maisonettes heeft u de beschikking over een separate berging op de begane grond of in de kelder.