Serc

Homerus Kwartier Centrum

In Homeruskwartier Centrum kiest u in alle vrijheid uw eigen perceel. U kunt binnen de bouwblokken zelf de ligging en de breedtemaat bepalen. Hiermee wordt u gelijk ook eigenaar van een gezamenlijke binnentuin. Daaronder bevindt zich de garage.

Voor de blokken D2 en H1, Ik bouw mijn winkel/horeca met daarboven woningen, heeft BKVV architecten een voorbeeldplan ontworpen met een perceelbreedte van 16,2 meter. Binnen het gekozen volume is een enorme diversiteit aan woningtypes mogelijk; stadswoningen,n maisonnettes, appartementen en penthouses. De varianten 1 t/m 5 geven een indicatie van de vele mogelijkheden, ter illustratie is variant 1 nader uitgewerkt. Uitgangspunt in dit voorbeeld is een grand café met daarboven stadswoningen.

BKVV realiseert architectuur met een uitgesproken karakter. Architectuur die reageert op maatschappelijke ontwikkelingen en open staat voor vernieuwing. Gebouwen die functioneel zijn en begrijpelijk, maar ook prikkelen en verleiden. Materialen die de architectuur laat spreken en details die een gebouw tot zijn recht laat komen. Inspirerende gebouwen waarin het gebruik en de beleving centraal staan.

Opdrachtgevers over onze samenwerking:

‘Blok Kats Van Veen is een geweldig leuk, integer, enthousiast ‘architecten-trio’ met gedegen kennis van zaken. Wij zijn niet eens naar een andere architect op zoek gegaan, want ons gevoel bij hen was direct meer dan goed!’

Ron en Linda Valk, Kavel 3, Homeruskwartier