Serc

Columbuskwartier

Columbuskwartier: comfortabel en kindvriendelijk wonen

In het Columbuskwartier woont u in een groene en duurzame wijk met een kindvriendelijke opzet. De wijk is speels ingedeeld, met gezellige pleinen en een uniek autoluw kinderpad.

Groen, duurzaam en kindvriendelijk, dat is het Columbuskwartier. De wijk geeft kinderen alle ruimte met veel speelplekken en een bijzonder kinderpad. Dit autoluwe wandel- en fietspad slingert door de wijk langs scholen, kinderopvang en zorgvoorzieningen. Aan het kinderpad liggen originele speelplekken zoals een zonnewijzer, lachspiegels, zand, water en speeltoestellen. Ook wordt een 'eetbaar landschap' aangelegd: 'De Proeverij'.

Volop voorzieningen

Op centrale plekken in de wijk zijn voorzieningen gerealiseerd. Twee basisscholen, een kinderdagverblijf, buitenschoolse opvang, een peuterspeelzaal, een sportzaal en een buurtontmoetingscentrum. Ook komt er een buurtwinkelcentrum met op kleine schaal detailhandel en een supermarkt. Het buurtwinkelcentrum wordt een spraakmakend voorbeeld van duurzaamheid en energiezuinig bouwen. De meeste voorzieningen liggen op loop- en fietsafstand. De buurtstraten zijn ingericht als 30 km gebied. De auto's worden op eigen terrein geparkeerd, blijven aan de rand van de wijk of staan uit het zicht op binnenhoven.

Natuurlijk verantwoord

Het groene karakter van het Columbuskwartier komt ook tot uiting in duurzaamheid. Ontwikkelaars bouwen met duurzame materialen en de openbare ruimte wordt zorgvuldig ingericht. Bovendien zijn er ongeveer vijfhonderd door het WereldNatuurFonds gecertificeerde 'zonnewoningen' en 'passiefwoningen' in de wijk gebouwd. Deze woningen maken optimaal gebruik van daglicht, zijn goed geïsoleerd en zonne-energie speelt een belangrijke rol.

Zelf bouwen in het Columbuskwartier

Het Columbuskwartier biedt verschillende soorten kavels: vlakbij het Cascadepark, in een rij of aan de singel. Alle kavels zijn geschikt voor een vrijstaande of een twee-onder-een-kap woning. Sommige kavels mogen gesplitst (twee woningen op één kavel) of samengevoegd worden (één woning op twee kavels).

Een website van Gemeente Almere